Restaurants

Zie hier voorbeelden uit onze omgeving

Gezellige terrassen, vaak ook in kleine dorpjes
Gezellige terrassen, vaak ook in kleine dorpjes

Lokale lekkernijen
Lokale lekkernijen

Ook 's avonds is het gezellig
Ook 's avonds is het gezellig

Gezellige terrassen, vaak ook in kleine dorpjes
Gezellige terrassen, vaak ook in kleine dorpjes

1/12

Frankrijk is van oudsher bekend om zijn verfijnde keuken.

Er zijn dan ook legio mogelijkheden om uit eten te gaan.

Van een eenvoudige maaltijd in een dorpscafeetje tot een uitgebreid diner in een chique restaurant. Men is trots op delicatessen uit eigen omgeving, en er wordt dan ook veel met streekproducten gewerkt, zoals het vlees van de Charolais koeien, kazen uit de Auvergne en wijn uit Saint-Pourcain.

In Lapalisse vindt u verschillende restaurants, zoals 

Le Moulin Marin welke is gevestigd in een verbouwde watermolen.

Maar ook voor een pizza kunt u in dit dorp terecht. In Le Mayet de Montagne kunt u in de gezellige Vieille Auberge met zijn traditionele keuken eten.

Fransen zijn gewend om tussen de middag uitgebreid te dineren. U kunt dan ook in vele dorpscafeetjes terecht voor een 'plat du jour' (dagmenu). U krijgt dan meestal een uitstekende maaltijd voor een zeer schappelijke prijs.

Wilt u eens een keer echt luxe uit eten dan kunt u in Roanne bij Troisgros reserveren. Dit restaurant heeft al geruime tijd drie Michelin sterren.

Mocht u een keer naar Lyon gaan, dan kunt u naar een sterrenrestaurant van de befaamde Paul Bocuse.

 

Grappig om te weten is dat deze ooit als kleine jongen vanuit de heuvels kwam aangefietst, en na zijn tocht van ruim twintig kilometer meldde hij zich aan als leerling chef-kok. Dankzij zijn doorzettingsvermogen bezit hij nu een reeks top restaurants.

 

Een aanrader is een brasserie waar Paul Bocuse als jongen werkte en nu eigenaar van is: Brasserie Le Nord, 18 rue Neuve, Lyon +33 472106969.

Het meest populaire restaurant van de stad, vooral tijdens de lunch (€ 27,50 voor 3 gangen). Hier vindt u alle Paul Bocuse Brasserieën

Helaas is Paul Bocuse in jan. 2018 overleden. Gelukkig zet zijn zoon Jérôme Bocuse zijn werk voort.

In de Michelin gids vindt u alle restaurants in Lyon (en heel Frankrijk)(hier alle restaurants in Lyon met Michelin sterren).

Telephone (white).fw.png

+33 761 450 454

Adres

 

Route de Chatel Montagne

03120, Arfeuilles, Frankrijk

Logo.png