Dorpen en steden

Zie hier voorbeelden uit onze omgeving

Charroux's oude west-poort in de zomer
Charroux's oude west-poort in de zomer

Leuk oud mannetje in Ferrières-sur-Sichon
Leuk oud mannetje in Ferrières-sur-Sichon

Uitzicht over Lyon
Uitzicht over Lyon

Charroux's oude west-poort in de zomer
Charroux's oude west-poort in de zomer

1/22

In de omgeving liggen een aantal steden en dorpen die het bezoeken zeker waard zijn.

Lyon

 

Een bezoek aan Lyon is absoluut een aanrader. Le Vieux Lyon was het eerste beschermde gebied in Frankrijk en is sindsdien opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de Unesco en staat bekend om haar “traboules”, doorsteken of passages die een of meerdere straten met elkaar verbinden. Er zijn er 230, maar een aantal is gesloten voor publiek. Wandelend door de traboules van het Vieux Lyon en het Crois Rousse ontdekt u de charme van de oude stad, de historie en architectuur. Het Musée des Beaux-Arts van Lyon bezit, na het Louvre in Parijs, de belangrijkste kunstverzameling van Frankrijk. En winkelen in Lyon is een feest. U vindt er er veel grote modehuizen, bijzondere en kleine speciaalzaken en antiquairs. De meeste mensen associeren Lyon met lekker eten. En dat is niet voor niets: Er zijn talloze restaurants, van simpele bouchons en brasserieen tot restaurants waar u de meest overvloedige maaltijden van Frankrijk krijgt. Lyon is de meest culinaire stad van Frankrijk.

"Vieux Lyon"

"Het oude Lyon", de middeleeuwse en renaissancistische wijk is erg gezellig en sfeervol. De oude stad is het beste overdag te bezoeken. Zeker op zondag, dan is er markt en zijn alle boekenstalletjes langs de kades open. De grote muurschilderingen in Lyon zijn bijzonder de moeite waard. Er zijn er meer dan 150 en ze geven vaak een verrassend en bedrieglijk echt effect. Het oudste deel van de stad staat vol schitterend gerestaureerde historische gebouwen, o.a. de kathedraal St-Jean, waaraan drie eeuwen werd gewerkt (12de – 15de eeuw), de kerk St-Paul uit dezelfde periode, een school voor koorknapen (Manécanterie, voor een deel uit de 12de eeuw). De stad heeft vele musea; het bekendste is het Musée des Beaux-Arts, dat is gevestigd in een 17de-eeuws benedictinessenklooster. Er zijn onder meer Egyptische, Griekse en Romeinse kunstwerken te zien en schilderijen uit de 15de tot 20ste eeuw.

Lyon ligt aan de samenvloeiing van de Rhône en de Saône en heeft bijna een half miljoen inwoners en heeft alles te bieden wat je van een grote stad mag verwachten; zoals vele bezienswaardigheden, een groot winkel centrum, vele restaurants en terrassen.

Vichy

Vichy, van oorsprong bekend om zijn thermale bronnen, nu o.a. bekend om zijn "beauty" producten is een stadje wat ook voor de moderne bezoeker vrij veel te bieden heeft. Het winkel centrum is niet erg groot maar gezellig en ademt een ietwat Zuidfranse sfeer met zijn marmeren trottoirs, terrassen en mooie oude façades. Langs de Allier zijn een aantal mooie parken en aantrekkelijke voorzieningen; o.a een zwemparadijs, wildwaterbaan, golfbaan, drafbaan en een renbaan. Het theater, casino en de overkapte promenade langs het park en de oude badhuizen geven een bijzondere sfeer die doet denken aan de "belle epoque" waarin dit alles is ontstaan.

Brocantes en Vide-Greniers

Op zondagen zijn in de omgeving vaak brocantes en vide-greniers waar u allerlei typisch Franse zaken voor een luttel bedrag kunt kopen. De site Brocabrac geeft een overzicht van alle markten in de omgeving.

Mooie kleine dorpjes om te bezoeken en een terrasje te "pikken", waarin het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan zijn:

Telephone (white).fw.png

+33 761 450 454

Adres

 

Route de Chatel Montagne

03120, Arfeuilles, Frankrijk

Logo.png